Header Ads

Det perfekte antrekket til et sommerbryllup


Et sommerbryllup gir deg mange valgmuligheter i forhold til antrekk. Du kan gå for en lett sommerkjole, en buksedress, en cocktailkjole eller en festkjole. Sommerens varme gjør at reglene er litt mykere og valgene er flere. Her er noen tips, både for den konservative og den ultramoderne gjesten i et sommerbryllup.


Materialer

Luftig er et nøkkelord når det kommer til sommerantrekket, derfor bør du ikke velge de tyngste materialene som sateng. Gå for noe florlett og luftig. Noen modeller og kjoler kan føles veldig stive, selv om de ikke er laget av tungt material. Dette har med design valg å gjøre, og en slik stiv kjole kan bli svært tettsittende og føles kvelende hvis det blir veldig varmt. Så det kan være lurt å ha dette i bakhodet og heller gå for de løstsittende antrekkene. Husk også å ikke bruke for tettsittende undertøy, hold-in undertøy blir fort svært ubehagelig.


Lengde på kjolen

Når du skal velge en kjole til bryllup, må du se på invitasjonen. Er du invitert til et formelt bryllup, med sort dress eller smoking, bør du velge en lang kjole. Unntak finnes og det er ikke uvanlig at en eller flere damer bryter denne regelen. Synes du det er helt greit at andre legger merker til deg, du liker å gå dine egne veier, kan du gjerne velge et kortere skjørt.

Husk også å tenke på bruden hvis du vil bryte reglene. Er hun svært konservativ, vil du risikere at hun tar seg nær av dette.

Er antrekket lys dress eller uformelt, står du fritt til å velge en cocktailkjole eller til og med en bukse. Alt avhengig av hva du selv liker. I varme sommerdager er det mest vanlig å invitere til mer uformelle fester.


Ikke vær redd for farger

Å bare gå i sort kan bli litt kjedelig. Samtidig er det ingen krav om at du må gå for store trykk eller mange sprø farger. Flere designere har skapt kjoler som har små, subtile fargeelementer og dermed er klassisk med en vri. Å legge inn noen fargestriper eller fargefelt i skjørtet kan være elegant og heve kjolen akkurat det lille som trengs. Flere designere har valgt å lage plissert eller lagdelte skjørt med et nøytralt topplag. Når du beveger deg, beveger materialet seg og fargene under kommer til sin rett.

Er du glad i farger, gå for store trykk og pastellfarger. De dypeste og sterkest fargene kan fort bli litt overdreven i en sommer eng fylt med blomster, noe du bør ha i bakhodet. 

Dress eller bukser

Det er ikke lenger bare herrene som kan kle seg i dress. Det finnes mange forskjellige designere som lager elegante og feminine dresser og bukser. Kombiner en dress eller en dressbukse med den rette skjorten og de rette smykkene, og du passer perfekt inn.

Foreløpig kommer dress og bukser for kvinner helst i en nøytral fargepalett, så ikke det beste for de som elsker farger. Samtidig kan en bukse føles mer behagelig enn et kort skjørt for de som sjelden bruker skjørt.
Powered by Blogger.